Elazığ'da gözler 21 Nisan'a çevrildi 

Ertelenen maden ihalesi için geri sayım başladı. 21 Nisan tarihindeki gerçekleştirilen ihale için yurtdışından ve yurt içinden birçok firma katılacak. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nın kurduğu girişim grubu ise oluşturduğu konsorsiyumla ihalede yer alacak. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Türkiye’nin en büyük rezervinin işletilmesine talip olan Elazığ’ın ve yurtiçinden yurtdışından bir çok firmanın gözü 21 Nisan’da gerçekleştirilecek olan ihalede.

Yaklaşık bir yıldır Maden İlçesi’nde çalışmalarını sürdüren Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü önemli maden rezervlerine ulaştı. Ülkeye katkısının oldukça yüksek olması beklenilen rezervler Maden İlçesi Sağrılı köyü Kısabekir ve Seterli mevkilerinde bulundu. Türkiye cumhuriyeti tarihinin en büyük maden rezervi sahasının olduğu bölgede bakırın yanı sıra altın, çinko, kobalt ve birçok maden de bulunuyor. Kurtuluş savaşında Türkiye’nin mermi ihtiyacını karşılayan Maden ilçesinde bulunan rezervlerin işletilmesi ile ilgili yapılacak olan ihaledeki eksiklerin giderilmesi ve şartnameye izabe tesisi şartı eklemesi için hukuki süreç başlatılmıştı. 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri ile başlatılan hukuk süreç ile birlikte 4 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan ihale ertelendi. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra yeni ihale tarihi 21 Nisan olarak açıklandı. Belirlenen tarih için geri sayım başladı. Büyük ihaleyi kimin kazanacağı büyük bir merak konusu olurken, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından oluşan Elazığ Girişim Grubu, ihaleye oluşturduğu konsorsiyum ile katılacak. İhaleye sadece yurt içinden değil, yurt dışından da birçok firma katılmaya hazırlanıyor. 21 Nisan’da gerçekleştirilecek olan bu önemli ihaleyi kimin kazanacağı ise büyük bir merak konusu.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN