Biçer: Medyanın çifte standardı vicdanları yaralıyor
DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Fetih Ahmet Biçer, Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler karşısında uluslararası medyanın tutumunu eleştirdi. Başkan Biçer medyanın çifte dil kullandığını kaydetti.
DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Fetih Ahmet Biçer, Ortadoğu’da yaşanan savaş ve uluslararası medyanın olayları sunuş biçimine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Fetih Ahmet Biçer açıklamasında, İran’da bir okula yapılan saldırı sonucu çok sayıda çocuğun hayatını kaybettiğini hatırlatarak : “Bir okulun hedef alındığı ve çok sayıda küçük çocuğun hayatını kaybettiği bir saldırının dünya medyasında neredeyse öznesiz bir şekilde verilmesi büyük bir çifte standarttır. Haberler öyle bir dil ile sunuluyor ki sanki füzeler uzaydan gelmiş gibi anlatılıyor. Bu yaklaşım açık bir medya ikiyüzlülüğüdür.” dedi.
DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Fetih Ahmet Biçer, savaşın en ağır bedelini masum sivillerin ve çocukların ödediğini belirterek: “Hangi ülke tarafından yapılırsa yapılsın, masum çocukların hayatını kaybettiği saldırılar insanlık adına büyük bir utançtır. Bu acı karşısında tüm dünyanın ortak bir vicdan göstermesi gerekir.” İfadelerini kullandı.
Fetih Ahmet Biçer açıklamasının sonunda dünya medyasındaki tekelleşmeye dikkat çekerek “ Gerçekleri olduğu gibi anlatan, adaleti ve vicdanı merkeze alan yeni bir medya anlayışına her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır.” İfadelerine yer verdi.