Belde sakinlerinden hayırseverlere çağrı!

Elazığ'ın Akçakiraz Beldesindeki Medine Camii'nden hayırseverlere anlamlı bir çağrı yapıldı. Cami ve Kur'an Kursunda klima bulunmaması nedeniyle çocuklar ve cemaat, yaz sıcağında ibadet ve eğitimlerini zor şartlarda sürdürüyor.

Haberin Özeti

  • Elazığ Akçakiraz Medine Camii ve Kur'an Kursu'nda klima olmaması nedeniyle cemaat ve öğrenciler yaz sıcaklarında zorlanıyor.
  • Özellikle Kur'an kursu öğrencisi çocuklar ve yaşlılar, bunaltıcı sıcak altında ibadet ve eğitimlerini güçlükle sürdürüyor.
  • Mahalle sakinleri, camiye klima kazandırılması için hayırseverlere çağrı yaparak serin bir ortam talep ediyor.

Elazığ'ın Akçakiraz Beldesi Altınçevre Mahallesi'nde bulunan Medine Camii ve Kur'an kursunda yaz sıcakları nedeniyle zor günler yaşanıyor. Klima bulunmayan camide, Kur'an-ı Kerim öğrenmek için kursa gelen çocuklar ile ibadetlerini yerine getiren mahalle sakinleri, bunaltıcı sıcak altında eğitim ve ibadetlerini sürdürmeye çalışıyor.

Minik öğrenciler, derslerini beton zemine serilen hasırlar üzerinde işlerken, cemaat de sıcak ortamda ibadet etmek zorunda kalıyor. Mahalle sakinleri ve cami cemaati, özellikle çocukların ve yaşlıların daha sağlıklı ve serin bir ortamda ibadet edebilmesi için hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

Vatandaşlar, camiye kazandırılacak klimaların hem Kur'an kursundaki öğrencilerin hem de cemaatin yüzünü güldüreceğini belirterek yardım beklediklerini ifade etti.