Başkan Bahşi: Gece gündüz demeden çalıştık 

Biz birlikte güçlüyüz birlikte başaracağız mottosuyla deprem anından itibaren çalıştıklarını ifade eden Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, 'Depremin eğitim çalışanları üzerindeki etkileri, hükümetten beklenti ve çözüm önerilerimiz' başlıklı raporunun detaylarını paylaştı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, “Depremin Eğitim Çalışanları Üzerindeki Etkileri, Hükümetten Beklenti ve Çözüm Önerilerimiz” raporunu paylaştı. Bahşi, asrın felaketiyle birlikte “Biz Birlikte Güçlüyüz Birlikte Başaracağız" mottosuyla gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti. 

BAHŞİ: TAYİN HAKKI VERİLMELİDİR 

Bahşi, “Deprem bölgesinde ikamet eden memur ve emeklilere ikametlerini devam ettirmek şartıyla yılda 1 defa 1 maaş tutarında ikramiye verilmesi veya deprem tazminatı ödenmesi talebi var. Afet bölgesinde çalışan eğitim çalışanlarına istedikleri ile kendi unvanlarıyla tayin hakkı verilmelidir. Depremin etkili olduğu illerde kamu çalışanları için zorunlu hizmet bölgesi olarak alınmalı ve bu hizmet puanı bunlara verilmelidir. Can ve mal kaybı yaşamış il dışına çıkan kamu çalışanları göreve dönmeye zorlanmamalıdır. Depremzede olduğu halde bölgede çalışanlara da ek bir ödeme yapılmalıdır” dedi. Bahşi, hazırladıkları “Depremin Eğitim Çalışanları Üzerindeki Etkileri, Hükümetten Beklenti ve Çözüm Önerilerimiz” raporunu TBMM’de gündeme getirmesi amacıyla Ak Parti MKYK üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut'a ileteceklerini söyledi. Bahşi, “Deprem bölgesinde ikamet eden ve bu yıl LGS ve YKS’ye girecek öğrencilere ek puan veya deprem kontenjanı gibi imkanlar verilmelidir. Afet bölgesindeki öğrencilerden sınav ücretleri alınmamalıdır” Dedi. Bahşi, deprem sürecinde yürüttükleri çalışmalara destek veren, Ak Parti MKYK üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut'a da teşekkür etti.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN