Bakan Bakan Kurum'dan müjde!

Elazığ'a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murta Kurum, incelemelerin ardından Abdullahpaşa Mahallesinde düzenlenen iftar programına katıldı. Abdullahpaşa'da konuşan Bakan Murat Kurum, kentsel dönüşüm kapsamında hak sahibi olan vatandaşlarla ilgili de bir de müjde verdi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Bakan Kurum’a; Elazığ Valisi Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar, Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve il yöneticileri katıldı.

ŞERİFOĞULLARI: CUMHURBAŞKANIMIZA VE BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

İftar yemeğinin ardından açıklamalarda bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,  “Depremin ardından Elazığ’da 25 bin konut teslim ettiniz. Biz sizlere minnettarız. Şehrimiz adına size şükranlarımı sunuyorum. Depremin yaraları sarılması adına büyük gayretler sarf ettiniz. Elazığ milleti olarak sizin kardeşliğinizi unutmayacağız. Bakanımıza ve cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

METİN BULUT: ELAZIĞ YAPILAN İYİLİĞİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAKTIR

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Bugün bakanımızı Elazığ’da ağırlamaktan çok mutlu olduk. Bakanımızı aslında memleketinde misafir ettik. İki bakanımıza da hoş geldiniz diliyorum. Evine yerleşmiş olan teyzemizin evine gittiğimizde bize; oğlum Murat Kurum’a söyleyin artık Elazığ’da 25 bin evi var. Elazığ yapılan iyiliği hiçbir zaman unutmayacaktır. Bir kez daha hoş geldiniz sefa verdiniz”

ÖMER TORAMAN: ELAZIĞLILARIN GÖNLÜNDE YER ETTİNİZ

Elazığ Valisi Ömer Toraman, “Elazığ’daki depremi müteakip cumhurbaşkanımızın riayetinde bakanlarımız devlet nerede sözünü ortadan kaldırdı. Elazığlıların gönlünde yer ettiniz. Elazığlılar konutlara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Bu konutların yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAKAN MURAT KURUM ELAZIĞLILARA SESLENDİ

Murat Kurum, “bugün bizim için apayrı bir gün. İnanın Elazığ’a her geldiğimizde içimiz kıpır kıpır ediyor. Burada aylarca vakit geçirdiğimiz kardeşlerimizin problemi var mı, verdiğimiz sözleri tutabiliyor muyuz diye İçişleri Bakanımız ile geldik. Bir problem varsa dinlemek istedik. 24 Ocak’ta toplam 41 canımızı kaybettik. Acıları dünkü gibi içimizde. Vatandaşlarımızın hüznüne o günden bugüne ortak olduk. Vatandaşlarımızın mutluluğuna ortak olabilmek için çalıştık” dedi.

KURUM: ELAZIĞ’DAN 1 AY BOYUNCA AYRILMADIK

Bakan kurum, “Bakanlıklarımız, AFAD, Jandarma, UMKE, Kızılay, Kentsel Dönüşüm ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzle; TOKİ ve İller Bankamızla; Sürsürü’nün, Mustafapaşa’nın, Rüstempaşa’nın, Abdullahpaşa’nın sokaklarından, caddelerinden 1 ay boyunca ayrılmadık. Bir enkaz alanından bir diğerine, depremzede kardeşlerimizle birlikte koştuk. Şu anda iftarımızı yaptığımız Abdullahpaşa’nın sokakları, binaları, şu duvarları şahittir; ne zaman bir sokağın köşesini dönsek, acaba oradan bir güzel haber alabilir miyiz umudunu yaşadık. Ne zaman ekiplerimiz “sessizlik!” diye bağırsalar, kalbimiz birisi bulunur diye heyecanla çarptı. Hamd olsun, şehrin tamamında arama-kurtarma, hasar tespit ve yıkım çalışmalarımızı hep birlikte tamamladık. O bir ay boyunca Türkiye, büyük bir aile oldu. Milletimiz tüm fertleriyle; millet olmanın ne anlama geldiğini tüm dünyaya gösterdi.  Ben bu anlamda “Gel kardeşim diyerek; sarsılan binlerce eli sımsıkı tutan, milletimizi yüreğine saran” tüm arama-kurtarma, hasar tespit ekiplerimize ve aziz milletimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

KURUM: MİLLETİNİN YANINDA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE VAR!

Bakan Kurum, “Depremin ardından hiçbir kardeşimizi açta, açıkta bırakmadık. Cumhuriyet tarihimizin en hızlı ve en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmasını, Elazığ ve Malatya’mızda başlattık. Yeşil alanlarıyla, spor salonlarıyla, parklarıyla, geniş otoparklarıyla, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla, yeni yaşam alanlarıyla Yeni Elazığ’ı hep birlikte imar, inşa ve ihya ettik. Elazığ ve Malatya’da toplam 36 bin yeni yuva ve işyerimizin inşa çalışmalarında artık son aşamaya geldik. İlk etapta 7 ay gibi kısa bir sürede tamamladığımız 8 bin yuvamızı, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, depremzede kardeşlerimize, sizlere teslim ettik. Kalan konutlarımızı da etaplar halinde teslim ederek, tek bir afetzede kardeşimizi dahi evsiz bırakmadık. Şunun altını gururla çizmek istiyorum: Türkiye artık vatandaşlarını depremlere, sellere, yangınlara, afetlere teslim etmiyor. Artık enkaz altında kalan bir Türkiye yok! Gerek afet anında gerek sonrasında vatandaşının yaralarını hızla saran, ona yeni sıcak yuva, bereketli yeni iş imkânı sunabilen; milletinin yanında güçlü bir Türkiye var!

BAKAN KURUM MÜJDEYİ VERDİ

İşte sizlerin yanında olduğumuzun bir göstergesi olarak buradan bir müjdemi paylaşmak istiyorum. Kentsel dönüşümden hak sahibi olan depremzede kardeşlerimizin, bizden bir istekleri oldu. Tabi biz, kardeşlerimizin isteklerine kayıtsız kalamadık, kalamayız. Kentsel dönüşümden hak sahibi olan kardeşlerimiz de bundan böyle AFAD’tan hak sahibi olan kardeşlerimizle aynı ödeme imkanlarına kavuşuyor. Evlerinizin bedelleri, AFAD hak sahibi olan vatandaşlarımızla birbirine çok yakın olacak” diye kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN