AGD'den Uygur Türkleri için birlik çağrısı 

Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şubesi bir basın açıklaması düzenleyerek Çin'in Doğu Türkistan üzerinde uyguladığı politikalara tepki gösterdi. Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şube Başkanı Yemliha Akyıldız İslam ülkelerinin, Çin'e karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şubesi tarafından Doğu Türkistan’da yaşananlara ve Uygur Türklerinin maruz kaldığı olaylara tepki için basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına Siyasi Parti Temsilcileri, Dernek Başkanları ve üyeler katıldı. Açıklama öncesi Kuranı Kerim Tilaveti okundu.  

AKYILDIZ: 44 UYGUR TÜRK’Ü KARDEŞİMİZ ŞEHİT OLDU 

Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şube Başkanı Yemliha Akyıldız, Doğu Türkistan’da sistematik katliamların gerçekleştirildiğini vurguladı. Akyıldız, “Emperyalist ve katil Çin devleti yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da her türlü yöntemi kullanarak sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir. Hastalık ve salgın bahane edilerek insanlar Çin yönetimi tarafından evlerinde ölüme terk ediliyor. Geçtiğimiz günlerde ise çıkan bir yangına müdahale edilmeyerek arasında çocukların da yer aldığı 44 Uygur Türk’ü kardeşimiz şehit oldular” ifadelerini kullandı. 

AKYILDIZ: İSLAM ÜLKELERİ ÇİN’E KARŞI BİRLİKTE HAREKET ETMELİ 

Yemliha Akyıldız, İslam Ülkelerinin, Çine Karşı Birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. Akyıldız, “Başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinin Müslüman Doğu Türkistan’ın haklı talepleri doğrultusunda Çin’e karşı birlikte hareket etmeleri ve her platformda bu konuyu dile getirmeleri Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin seslerine ses katacaktır. Zulmü durdurmak ve mazlum kardeşlerimize yardımcı olmak için eylem gerektirmektedir. Dünyanın herhangi bir yerinde bir insanımızın haksızlığa uğramasını istemiyorsak bunun yolu İslam ülkelerinin hak ve adalet ekseninde güç birliği yapmasından geçer” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN